Digital säljstart

Har ni en digital säljstart för era bostadsprojekt?

Det finns flera varianter på hur fastighetsutvecklare väljer att hantera säljstarten. Vissa använder HTML-mail och call-center, en del säljstartar på ett fysiskt event, kanske med nummerlappssystem eller, mer riskabelt, med en kö ute på gatan. Vem som ska få välja bostad först varierar även det. Den som intresseanmält först eller den som kommer först till säljstarten. Kanske ska befintliga kunder ha förtur?

Det är svårt att få till ett helt rättvist system som kommer att göra alla nöjda.

Vi rekommenderar en digital säljstart.

Dels är det en kostnadseffektiv lösning. Väl utvecklad kan den användas hur många gånger som helst utan extra kostnader, som du får vid ett fysiskt event.

Den är i regel klar på ett par timmar.

Kunderna förväntar sig att kunna sköta även sina bostadsaffärer via mobilen. Förväntningarna på det ökar för var dag som går. Och utvecklingen går fort. Vi ser en tydlig trend att köpare i större grad väljer att inte komma till fysiska informationsträffar innan de gör sin bostadsaffär.

De data ni får ut från en digital säljstart kan ni använda i prissättningen av nästa etapp eller nästa projekt. De bostäder som ni trodde var värda mindre får ni nu fakta på hur eftertraktade de är. En optimerad prissättning gör att ni kan få bättre betalt och samtidigt minska risken för att för många bostäder förblir osålda. Antalet bostäder i olika storlekar kan justeras till nästa etapp eller projekt i samma område.

Den bostadsutvecklare som har bäst samspel mellan webbplatsen och personalen med kundkontakten vinner. Under säljstarten är närvaro på facebooksida, mail och telefon att rekommendera. Köparna vill ha snabb service och snabba svar.

Det finns en oro och en risk för fusk och manipulering av digitala säljstarter. Dessa går enkelt att motarbeta på olika sätt.

På Näpen hjälper vi bostadsutvecklare med kommunikation och paketering; varumärkesarbete, koncept, webbplatser, prospekt, skyltning, säljstarter osv.

Vi pratar gärna mer med dig om de här frågorna.
Välkommen att ringa Anna på 070-370 22 51 eller maila anna.blank@napen.se

saljstart